OLD FASHIONED

Med Bulleit Bourbon, Angostura & Rørsukker

 

 

3. juni 2024

 

En klassiker, der aldrig bliver glemt

For den avancerede cocktail-elsker

vise vi her vores take på den perfekte 

og simple måde at lave den.

tattoo hand pouring old fashioned

10 min I Nem I 1 servering 

Alkoholprocent: ca 15-17% 
Genstande pr drink: ca 1,5

 

Old Fashioned er en nem cocktail at lave. Du behøver ingen shaker og du kan lave den på alle typer spiritus, selvom mange tror den udelukkende laves med whiskey.

Vi viser dog den klassiske version her, men hvis du har lyst til at eksperimentere, kan du skifte bourbon ud med Anejo Tequila eller din yndlingsrom derhjemme.

Introduktion

 

Historien bag

 

Historien om Den Gamle Fashioned begynder i det 19. århundrede, hvor den amerikanske cocktailkultur blomstrede. I 1862 udgav Jerry Thomas, kendt som “Professor Jerry” i cocktailverdenen, “The Bartenders’ Guide.” Denne bog indeholdt en opskrift på en “Old Fashioned Cocktail.” Denne opskrift indeholdt whisky, sukker, bitters, vand og en appelsinskive. Den var enkel, men elegant, og blev hurtigt en favorit blandt cocktailskænkere og drikkeglade gæster.

Mens mange nye drinks introduceredes i slutningen af ​​det 19. århundrede, var Den Gamle Fashioned en tilbagevenden til grundlæggende principper, en simpel og autentisk cocktail.

 

Old Fashioned blev en hyldest til cocktails fra en tidligere æra, der appellerede til dem, der værdsatte den rene smag og den ukomplicerede tilgang til mixologiens kunst.

Navnet “Old Fashioned” opstod sandsynligvis som en reaktion på den voksende popularitet af komplekse og ofte overdådige cocktails.

Den Gamle Fashioned stod i kontrast til disse nye kreationer og repræsenterede en traditionel og tidløs tilgang til cocktails.

 

Oprindelsen af Navnet “Old Fashioned”: En Hyldest til Det Klassiske

 

Selvom navnet “Old Fashioned” blev introduceret i 1862, er der ingen definitive beviser for, hvornår det først blev brugt til at beskrive en specifik drink.

Dog er det almindeligt accepteret, at det refererede til den “gammeldags” cocktail, som var populær i midten af ​​det 19. århundrede.

Dette navn blev populært i løbet af de sidste årtier af det 19. århundrede, da cocktails begyndte at blive mere komplekse og eksotiske.

“Old Fashioned” blev et udtryk for en drink, der var enkel, traditionel og fri for de mere flamboyante og ofte overdådige ingredienser, der blev brugt i mange nye cocktails.

 

Om valg af bourbon

 

Hvert element i Den Gamle Fashioned spiller en vigtig rolle i at skabe den endelige smag og tekstur.

 

Whisky: Bourbon og Rye er de mest almindelige whiskyer, der bruges i Den Gamle Fashioned. Bourbon er kendt for sin sødme, vanilje og karamel, mens Rye har en mere krydret og tør smagsprofil.

 

Sukker: Sukker er med til at balancere bitterheden fra Angostura Bitters og at skabe balance i drinken.

Udstyr

 

Tumbler, Rocks- eller Lowball Glas

Barske – alternativt kan bruges en tynd teske

Urtekniv 

 

Ingredienser

 

1fl Amerikansk Bourbon eller Rye- Whiskey

Vi anbefaler, Bulleit 10, Makers Mark eller Woodford Reserve.

2 barskeer m. Rørsukker

1fl Angostura Bitters

1 Appelsin

Store, klare isterninger

 

Servering

 

Serveres så kold som muligt

METODE

 

 

Forberedelse:

 

Skær din garnish inden du laver drinken – din appelsinskal skal ca. være på størrelse med en 5-krone.

 

Metode:

 

Placer en sukkerknald (brun sukker) i et tumbler- eller whiskyglas.

 

Muddling: Tilføj Angostura Bitters og 1cl Whisky til start.

 

Brug enden af din barske til at mose sukkerknalden og bitters sammen.

 

Is: Fyld glasset med isterninger.

 

Whisky: Tilføj de resterende 6cl bourbon

 

Rør: Rør grundigt med en barske.

 

Garnér: Pynt med en skallen fra en appelsin