NEGRONI

Med Tanqueray, Belsazar og Campari

 

16. oktober 2024

 

En klassisk cocktail, der med sin søde runde smag

 gør den til et godt valg til den, der vil tage

skridtet ind i den klassiske cocktailverden.

Vi viser her vores take på den perfekte

og simple måde at lave den.

 

2 min – 1 servering 

Alkoholprocent: ca 20-24% 
Genstande pr drink: ca 1,5

 

Historien bag

 

Negroni er en cocktail hvis oprindelse er til stor diskussion. Den første skriftlige kilde vi har på en Negroni opskrift er fra 1929. Cocktailen hedder her Campari Mixte, hvor navnet Negroni kun kan dateres tilbage til 1949. Andre mener at den blev opfundet af Grev Camillo Negroni, der bestilte denne drink tilbage i 1919 på baren Caffè Casoni i Firenze. Denne teori er blevet skudt ned af flere omgange, men den almene holdning er at den blev opfundet i første halvdel af det 20. århundrede.

 

De fleste er dog enige om, at Negronien er en videreudvikling af den klassiske cocktail Americano, der kan dateres tilbage til 1860’erne.

Udstyr

 

Lowball / Rocks glas

 

Barspoon – alternativt kan en tynd lang ske bruges.

 

Stirring-/mixing glas – alternativt kan den laves direkte i glasset

 

Urtekniv

 

Ingredienser – 1 Cocktail

 

3 Cl Campari

 

3 Cl Gin

 

3 Cl Sød Vermouth

 

Isterninger

 

Garnish

 

1 appelsin  

 

Servering

Serveres så kold som muligt

Valg af Ingredienser

 

Lige som i madlavningen er det essentielt at vælge gode råvarer for at få de bedst mulige resultater. Valget af spiritus er derfor en hovedfaktor i en succesfuld Cocktail.

 

For at få det bedste resultat anbefaler vi, at I bruger en gin som Tanqueray. Denne London dry gin, giver en god balance i Cocktailen og derudover ligger den i en prisklasse man kan betale sig fra.

 

Der findes kun en Campari, da det er en beskyttet titel med en hemmelig opskrift.

 

Vi anbefaler, at I anvender den Røde Vermouth: Belsazar Rose. Den passer godt sammen med Tanqueray og Campari. De giver tilsammen den bløde og runde smag der karakteriserer den gode Negroni.

 

 

For størst mulig nydelse anbefaler vi store klare isterninger.

 

 

Appelsinen skal helst være økologisk da skrællen anvendes som garnish.

METODE

 

Forberedelse (Garnish):

Skær begge ender af din appelsin

Skær appelsinen midt over og skær en wedge af den ene halvdel.

Metode med Stirring glas:

 

Hæld alle 3 ingredienser i et stirring-glas

 

Tilsæt isterninger og rør drinken rundt ca. 20 gange.  

 

Tag dit lowball og fyld det med isteringer til godt over kanten.

 

Hæld Negronien fra stirring glasset ned i lowball glasset.

 

Tilsæt en appelsin wedge og nyd den afkølede drink.

 

 

Metode uden Stirring glas:

 

 

Hæld alle 3 ingredienser i en lowball.

 

Tilsæt isterninger og rør drinken rundt ca. 20 gange.  

 

Fyld flere isterninger i til den det godt over kanten.

 

Tilsæt en appelsin wedge og nyd den afkølede drink.

 

 

 

Af Carl-Ditlev Hirshals Schroll