MANHATTAN

Med Bulliet Rye, Antica Formula og Angostura Bitters

 

18. oktober 2024

 

En klassiker der har formet vejen

for den moderne cocktail. Ofte er

elsket af den avancerede cocktaildrikker.

Dette er vores take på den elegante klassiker.

3 min – 1 servering 

Alkoholprocent: ca 18-20% 
Genstande pr drink: ca 1,5

 

Historien bag Manhattan

 

Manhattan er en af de første cocktails ud fra den definition vi bruger i dag. Dens oprindelse peger dog i flere forskellige retninger, en ting er dog sikkert og det er at den blev lavet i New York i den sidste halvdel af det 19. århundrede.

Den mest profilerede historie er at det var en cocktail der blev lavet af The Manhattan Club tilbage i 1874, det er nemlig blevet skrevet ned at der til en banket blev serveret en drink med whiskey, vermouth og Angostura bitters. Der er også flere artikler der beskriver at The Manhattan kommer fra The Manhattan Club.

Det er dog ikke alle kilder der understøtter The Manhattan Clubs krav på cocktailen.  En anden historie går på at det var en Bartender ved navn George Black der er manden bag klassikeren.  George Black havde baren The Manhattan Inn og det siges at han mellem 1860-1870 lavede cocktailen Manhattan opkaldt efter sin bar.

 

Udstyr

1 Martini / Coupe glas

 

1 Stirring / Mixing glas

 

1 Barspoon

 

1 Julep strainer

 

1 Jigger

 

 

Ingredienser – 1 Cocktail

 

Cocktailen

4 Cl Rye Whiskey

2 Cl Sød Vermouth

1 dash Angostura Bitters

Isterninger

Garnish

1 Maraschino kirsebær

 

Servering

Serveres så kold som muligt

Valg af ingredienser

 

I klassiske cocktails som Manhattan er det virkelig vigtigt at alkoholens kvalitet er i top, da dette er nøglen til at lave en vellykket cocktail.

 

Når der skal laves en klassisk Manhattan, skal man bruge Amerikansk Rye Whiskey. Vi anbefaler at bruge Bulliet 95 Straight Rye Whiskey når du laver din Manhattan. Denne Whiskey er lavet på 95% maltet rug og har noter af vanilje, fersken og meget mere.

 

I en Manhattan skal man i den originale opskrift bruge en Italiensk sød vermouth. Her anbefaler vi at bruge Antica Formula der har en virkelig god fylde og sødme. Denne vermouth har også smagsnoter af vanilje hvilket gør at den passer godt sammen med Bulliet 95 Straight Rye Whiskey, og sammen giver de en god rundhed og fylde til cocktailen.

 

Isterningerne skal helst være store og klare så afkøling er stor men udvandingen er på et minimum hvilket giver den bedst afstemte cocktail.

 

Vi anbefaler at I bruger Luxardos Maraschino kirsebær til garnish i denne cocktail.

 

 

METODE

 

Forberedelse:

 

Start med at køle dit Martini glas ned. Det kan enten gøres ved at sætte det i fryseren eller fylde det med isterninger inden du laver drinken.

 

Metode:

 

Hæld i dit Stirring glas Rye Whiskey, Sød Vermouth og 1 dash Angostura Bitters.

 

Fyld glasset med isterninger og rør rundt 20-25 gange.

 

Fjern isen fra dit Martini glas og strain cocktailen ned i det afkølede glas.

 

Med din barspoon tag et kirsebær og dump den ned på bunden af glasset.

 

Nyd denne klassiker mens den er iskold.

 

 

 

Af Carl-Ditlev Hirshals Schroll