GIN & TONIC

Med Tanqueray No Ten og Three Cents

 

18. oktober 2024

 

Den velkendte klassiker,

der kan drikkes i alle settings,

om du er til fest eller skal nyde

en drink med vennerne.

Vi viser jer her den utroligt simple

men gode måde at lave den.

3 min – 1 servering 

Alkoholprocent: ca 8% 
Genstande pr drink: ca 1

 

Historien bag Gin og Tonic

 

Gin og Tonic går tilbage til midten af 1800-tallet. Her begyndte man at blande gin sammen med tonic som en kur mod Malaria. Det startede med, at hollænderne begyndte på dette i 1840’erne hvorefter briterne hurtigt fulgte trop i Indien. Grunden til at man startede med denne opblanding er fordi tonic Indeholder stoffet kinin der hjalp mod malaria. Kininen er også det der giver tonic sin karakteristiske bitre smag. Tilbage i 1800-tallet var indholdet af kinin dog langt højere end det er i dag og sømændene var derfor nødt til at finde en måde at få en mere velsmagende drink. De begyndte derfor at blande med tonicen med gin og det blev hurtigt en stor succes.

Briternes store forbrug af denne drink i Indien gjorde også at den hurtigt blev en fast del af drinks kortet på barerne dernede og det er af denne grund, at det var i Indien, de første Gin og Tonics blev serveret på en bar.

Udstyr

 

Lowball/ Rocks glas

 

1 Jigger

 

1 Urtekniv

 

1 Barspoon – ellers en tynd lang ske.

 

 

Ingredienser – 1 Cocktail

 

Cocktialen

3 Cl Gin

10-15 Cl Tonic

Isterninger

Garnish

1 Lime

 

Servering

Serveres så kold som muligt

Valg af ingredienser

 

I en cocktail som Gin og Tonic er det bedst hvis man gør brug af en vel smagende gin og en passende tonic.

 

Vi anbefaler at bruge Tanqueray No Tem. Dette er ikke en London Dry Gin som ofte bruges til Gin og Tonic, men en New Western Gin. Dette betyder at der udover at være den karakteristiske enebærsmag også er gjort brug af andre smagsnoter. Disse smagsnoter er her grapefrugt, lime og appelsin samt koriander. Dette gør den alt i alt til en lækker velsmagende gin der passer godt i den drink som Gin og Tonic, hvor ginnens smag er så essentiel.

 

Vi anbefaler at du bruger en tonic som Three cents tonic. Denne tonic har smagsnoter af citrus hvilket gør til ideel til at parre med Tanqueray No Ten.

 

Det er bedst hvis de isterninger du bruger, er store og klarer, da det hold drinken kold i længere tid uden at den bliver alt for vandet.

 

Limen skal helst være økologisk, da der skal være en lime wedge som garnish.

 

 

METODE

 

Forberedelse (Garnish)

Skær begge ender af en lime.

Skær limen midt over.

Tag den ene halvdel og skær en wedge af den.

 

Metode:

Hæld gin i et lowball glas

Fyld glasset med is til det er godt over kanten.

Hæld tonic i til der ca. er en lillefingers bredde til kanten.

Rør rundt i drinken et par gange.

Tilsæt lime wedgen og nyd den afkølede drink.

 

 

 

Af Carl-Ditlev Hirshals Schroll