ESPRESSO MARTINI

Med Ketel One, Lucano og Kaffe

 

18. oktober 2024

 

En alltime favorit der med sin søde runde smag

og indhold af kaffe gør den til en ideel drink

at nyde som en dessert efter et måltid mad eller,

hvis du skal holde dig vågen når du drikker.

Vi viser her vores perfekte måde at lave den på.

Espresso Martini hældt i coupette glass af bartender hånd

5 min – 1 servering 

Alkoholprocent: ca 10-12% 
Genstande pr drink: ca 1-1,5

 

Espresso Martinis oprindelse

Denne cocktail blev lavet af Dick Bradsell i 1980’erne på baren Fred´s. Club i Soho, London. Historien går på at der er en ung model der spørger ham om han kan lave en cocktail, der både kvikker hende op og gør hende fuld. Dick Bradsells løsning var en shaket drink med vodka, kaffelikør, 1 shot espresso og sukker, som blev serveret i et afkølet Martini glas.

 

Hvorfor hedder den Espresso Martini?

Cocktailen Espresso Martini har skiftet navn flere gange før den endte med dette navn. Da Dick Bradsell serverede cocktailen første gang, var det under navnet The Vodka Espresso, men han ændrede det hurtigt til Pharmaceutical Stimulant. Det hed den i et par år før, han igen ændrede det til Espresso Martini. Han valgte her at følge navngivningstrenden i cocktailverdenen hvor det hed sig, at hvis man serverede en shaket vodka drink up top, det vil sige i et Martini glas, så skulle den hedde noget med Martini. 

Udstyr

 

1 Martini/Coupe glas

 

1 Shaker

 

1 Strainer

 

1 Jigger

 

Ingredienser – 1 Cocktail

 

2,5 cl Vodka

2,5 Cl Kaffelikør

5 Cl Espresso

1 Cl Vaniljesirup

Isterninger

 

Servering

Serveres så kold som muligt

Valg af ingredienser

 

Lige som i madlavningen er det essentielt at vælge gode råvarer for at få de bedst mulige resultater. Valget af spiritus er derfor en hovedfaktor i en succesfuld Cocktail.

Vi anbefaler at bruge vodkaen Ketel One, fordi dens kvalitet er virkelig høj og det gør den langt blødere og mere velsmagende end f.eks. Smirnoff eller Absolut.

 

Det bedste valg at bruge som kaffelikør er Lucano Anniversario Cordial Coffe. Dens kraftige kaffesmag med noter af chokolade og vanilje hjælper med at binde cocktailen sammen.

METODE

 

Forberedelse:

 

Is dit Martini / Coupe op så det kan afkøles mens du laver drinken.

 

Metode:

 

Hæld alle ingredienser i en shaker.

Fyld shakeren med isterninger og shake hårdt og hurtigt i ca. 10-15 sekunder så kaffen skummer.

Fjern isen for dit glas og strain ned i det afkølede glas.

Du kan nu nyde en lækker, skummende og afbalancerede drink, der både gør dig fuld og holder dig vågen.

 

 

Af Carl-Ditlev Hirshals Schroll