Dette er vores take på den sagnomspundne cocktail,
Og den simple måde at lave den.
2 min – 1 servering
Alkoholprocent: ca 25% Genstande pr drink: ca 2
Historien bag Dry Martini
Som med alle klassiske cocktails er der ingen fastlagt oprindelse. Det siges at Dry Martini, er en videreudvikling af cocktailen Martinez der består af gin, sød vermouth, maraschino og orange bitters. Denne drink kan dateres tilbage til slutningen af 1800-tallet og man mener at de første Martinier som vi kender dem i dag blev lavet i starten af 1900-tallet. Martiniens popularitet siges at komme fra det kendte vermouthmærke Martini & Rossi, der i begyndelsen af det 20. århundrede lavede kampagnen det er ikke en Martini hvis man ikke bruger Martini. Dette og den stigende brug af den nye gin type: London Dry Gin, gjorde Dry Martinien til en kæmpe succes.
Hvorfor hedder den Dry Martini?
Der findes mange drinks med Martini i navnet. De fleste af disse drinks følger dog ikke definitionen på en Martini der er at det er en gin eller vodka baseret drink med vermouth. Disse drinks bruger navnet da de også bliver serveret up top, det vil sige i et Martini glas. Dry Martini bliver også serveret i et Martini glas, men hvad kom så først navnet på glasset eller navnet på cocktailen? Dette er der ikke enighed om, men mange mener at glasset kommer før cocktailen som en videreudvikling på den originale cocktailglas også kaldet coupe. Nogle tænker at navnet kommer fra Rossi & Martini pga. af deres Martini kampagne i begyndelsen af det 20. århundrede.
Udstyr
1 Martini / Coupe glas
1 Stiring / Mixing glas
1 Julep strainer
1 Barspoon
1 Jigger
Ingredienser – 1 Cocktail
Cocktailen
7 Cl Gin
1 Cl Tør Vermouth
Isterninger
Garnish
1 oliven på et cocktailspyd
Servering
Serveres så kold som muligt
Valg af ingredienser
Når du skal lave din Dry Martini, er det vigtigt at du bruger ingredienser af høj kvalitet. Dette er især vigtigt med de klassiske cocktails der næsten kun er ren alkohol.
Vi anbefaler at du bruger Tanquerays New Western gin, Tanqueray No. Ten. Denne gin har selvfølgelig sin dominerende enebærsmag som en gin skal have, men den har også noter af grapefrugt, lime, appelsin og koriander. Dette gør ginnen virkelig velsmagende, hvilket gør den til et godt valg til en Dry Martini hvor smagen af gin er meget dominerende.
Som tør vermouth anbefaler vi Belsazar Dry Vermouth. Denne vermouth er ekstrem smagfuld med frugtede noter og en bitterhed til passer godt til en Martini. Derudover har den noter af nogle af de samme krydderurter som Tanqueray No 10, hvilket gør dem til et godt valg at bruge sammen.
Da en Martini skal røres godt rund anbefaler vi at bruge store klarer isterninger der afgiver meget kulde, men ikke smelter så hurtigt.
METODE
Forberedelse:
Start med at køle dit Martini glas ned. Det kan du gøre ved at have det i fryseren eller fylde det med isterninger mens du laver drinken.
Sæt en oliven på en tandstik eller lignede og gem den til senere.
Metode:
Hæld gin og vermouth i dit Stirring glas.
Fyld glasset op med is og rør rundt 20-25 gange for at få drinken helt kold.
Tøm dit afkølede Martini glas for is og strain cocktailen ned i det afkølede glas.
Læg olivenen ned i glasset og nyd denne elegante klassiker.