DARK & STORMY

Med Pampero, Lime og Ginger beer

 

18. oktober 2024

 

En velkendt cocktail, der med sin bløde smag

fra den mørke rom og spicy kant fra ingefæren

gør den både til en velkendt og eksotisk smagsoplevelse,

 som næsten alle kan være med på.

Her er vores take på den perfekte

og simple måde at lave den på.

3 min – 1 servering 

Alkoholprocent: ca 10% 
Genstande pr drink: ca 1

 

Historien bag Cocktailen

 

Det siges at drinken Dark N Stormy blev lavet kort tid efter 1. verdenskrig i Bermuda. Her var det de britiske søofficerer der stod for eksporteringen af Ginger beer der den gang blev brugt som en kur mod søsyge. Disse søofficerer blandede med Goslings Black Seal Rum og ginger beer, for at få en smagfuld drink og der hurtigt blev meget populær.

 

Hvor stammer navnet Dark n Stormy fra.

 

Navnet på denne drink kommer fra måden man originalt lavede en Dark N Stormy. Man blandede her limejuice og Ginger beer hvorefter man lod den mørke rom flyde oven på toppen. Dette gav indtrykket af at den mørke rom var en mørk uvejrssky, der blæser ind over et hav af Ginger beer.

Gosling der var rommen der efter sigende blev brugt til de første Dark N Stormys’, har på grund af dens popularitet varemærket opskriften, så man skal bruge Goslings Black Seal Rum for at må kalde den en Dark N Stormy. Dette er dog noget de fleste ser gennem fingre med og det er derfor også de færreste der faktisk bruger Goslings Black Seal Rum når de laver Dark N Stormy.

Udstyr

Lowball/Rocks glas

1 Barspoon – en tynd ske kan også bruges

1 Jigger

1 Urtekniv

 

Ingredienser – 1 Cocktail

 

Cocktailen:

4 Cl Mørk Rom

2 Cl Limejuice

1 Cl Ingefærsirup

1 Dash Angostura Bitters

10 Cl Ginger beer

Isterninger

Garnish:

1 Dehydreret lime wheel

Kandiseret ingefær

 

Servering

Serveres så kold som muligt

Valg af ingredienser

 

Lige som i madlavningen er det essentielt at vælge gode råvarer for at få de bedst mulige resultater. Valget af spiritus er derfor en hovedfaktor i en succesfuld Cocktail.

 

Vi anbefaler at bruge Pamperos mørke rom til vores Dark n Stormy, fordi den giver en god rundhed og balance til drinken.

 

Limejuicen skal helst være friskpresset for det bedste resultat, fordi citrusfrugters saft hurtigt ændre sig fra frisk og sur til en mere flad og bitter smag. Dette sker på grund af juicen oxidations proces.

 

Vi anbefaler at bruge en ingefærsirup, da det forstærker ingefærens spicy kant, men den giver også noget sødme til cocktailen.

 

For størst mulig nydelse anbefaler vi store klare isterninger.

 

METODE

Der er flere fortolkninger på hvad den stormy del er i Dark n Stormy. I Danmark er mange enige om at det er Angostura bitters der flyder på overfladen, og mange andre steder mener man at det er den mørke rom. Af Smagsmæssige årsager vil der ikke gøres brug af et float i denne opskrift.

 

Forberedelse (garnish)

Tag den kandiserede ingefær og put på en tandstik.

Metode:

I et lowball glas kom den mørke rom, limejuice og ingefærsiruppen.

Tilføj 1 dash Angostura bitters.

Fyld glasset med isterninger op. Gerne et stykke over kanten på glasset.

Fyld glasset med Ginger beer til der er ca. en lillefinger bredde til toppen.

Rør godt rundt i cocktailen med din barspoon, så siruppen bliver blandet rundt og ikke ligger på bunden.

Placer et dehydreret lime wheel og den kandiserede ingefær på toppen.

Læn dig nu tilbage og nyd den dejligt afkølede cocktail.

 

 

Af Carl-Ditlev Hirshals Schroll