BRAMBLE

Med Tanqueray, Brombær og Citron

 

18. oktober 2024

 

En let og frugtet drink der gør den ideel

at nyde i solen en tidlig sommerdag,

eller begynde aftenen med.

Dette er vores take på

den renommerede cocktail.

Bramble Cocktail garnished with blackberry and powder sugar in Lowball Glass on aluminium table

3 min – 1 servering 

Alkoholprocent: ca 17% 
Genstande pr drink: ca 1

 

Historien bag

 

Denne cocktail blev lavet af Dick Bradsell i 1986 på baren Fred’s Club i Soho, London. Han fik ideen om denne drink, da han smagte brombær likøren Crème de mûre. Det fik ham til at tænkte tilbage på sin barndom, hvor han elskede at plukke brombær i skovbunden og vejkanten. Der gik ikke lang tid før, at Bramble blev en yderst populær cocktail grundet dens meget favnene smagsudtryk.

 

Hvorfor hedder den Bramble?

 

Dick Bradsell valgte på grund af sine mange barndomstimer brugt på brombærplukning at kalde den Bramble. Bramble er nemlig en Brombærbusk og Dick Bradsell husker hvordan har ofte fik skrammer af tornene på busken i forsøget på at plukke bærrene. Derfor mente han at det var passende at give drinken navnet på det der gjorde den unik nemlig brombærrene.

Udstyr

 

Et Lowball / Rocks glas.

 

1 barspoon – alternativt kan en tynd lang ske bruges

 

1 Jigger

 

Ingredienser

 

Cocktailen

3 Cl Gin

2 Cl Citron saft

2 Cl Brombærsirup

Knust is

 

Garnish

1 brombær

 

Servering

Serveres så kold som muligt

Valg af ingredienser

 

Lige som i madlavningen er det essentielt at vælge gode råvarer for at få de bedst mulige resultater. Valget af spiritus er derfor en hovedfaktor i en succesfuld Cocktail.

For at få det bedste resultat anbefaler vi, at I bruger en gin som Tanqueray. Denne London dry gin, giver en god balance i Cocktailen og derudover ligger den i en prisklasse man kan betale sig fra.

Citronsaften skal helst være friskpresset for det bedste resultat, fordi citrusfrugters saft hurtigt ændre sig fra frisk og sur til en mere flad og bitter smag. Dette sker på grund af juicen oxidations proces.

Vi anbefaler at bruge en god brombærsirup frem for likøren Crème de mûre. I den originale opskrift gøres der brug af Crème de mûre. Man lader Crème de mûren flyde på toppen, men problemet med dette er, at Crème de mûre er så sukkerholdigt, at det synker med samme. Derudover at det svært at finde en god Crème de mûre til en god pris. Derfor er Brombærsirup helt klart det bedste valg og kan også nemt laves hjemmelavet.

 

 

METODE

 

Metode:

I et lowball glas kom gin, citronsaft og brombærsirup.

Fyld glasset næsten helt op med knust is.

Rør rundt i drinken til der ikke er mere sirup der ligger på bunden.

Put endnu mere knust is i glasset til det danner en lille top over glasset.

Sæt et sugerør i og læg brombærret på toppen.

Til sidst skal du blot nyde den afkølede drinken i din foretrukne setting.

 

 

Af Carl-Ditlev Hirshals Schroll